Löpning Tävlingar & Motionslopp 6 inlägg 1554 visningar

Höga kusten?

Tobias Eriksson
1983 • Oskarshamn
#1
29 juni 2020 - 11:08
Gilla 
Hej,

Är sugen att springa ett lopp vid höga kusten nästa år (förutsatt att det är möjligt och anordnas) men har sett att det finns dels High coast ultra på 56 km och höga kusten trail 43 km. Någon som vet om det skiljer mycket på dessa två lopp förutom 13 km då så klart :) verkar vara mer höjdmeter på 43 km loppet eller är det fel uppgifter jag sett?

Tar som sagt gärna emot erfarenheter av de båda loppen!
1991 • Norrköping
#2
29 juni 2020 - 11:57
Gilla 
Jag har sprungit Höga Kusten Trail 43K. Beskrivs ofta som Sveriges mest tekniska lopp och även om jag inte har erfarenhet av så många andra tekniska lopp så kan jag skriva under på att det är extremt bökig terräng.

Jag har skrivit om mitt lopp här: https://marcusringstrand.blogg.se/

Det är kuperat(kolla banprofilen) där höjdmeterna kommer i stora sjok(berg) och det är som sagt väldigt bökig terräng. Det sistnämnda bör du vara bekväm med och allra helst gilla för det förstörde min upplevelse något. Jag vågade inte bränna på när det var massa stenar och rötter och jag hade så här i efterhand för stor respekt för att springa utför på våta berghällar. Min kompis är mer våghalsig och gjorde både ett bättre lopp och hade en bättre upplevelse. Själv var jag ofta långsammare utför än uppför.

Men det är ett kul lopp att ha gjort och det är häftig natur så jag skulle inte avråda någon från att signa upp. Det är en upplevelse och en fantastisk känsla att gå i mål. Jag nöjer mig dock med att ha sprungit det en gång.
Tobias Eriksson
1983 • Oskarshamn
#3
29 juni 2020 - 13:58
Gilla 
Tack för dina tankar, låter onekligen som en utmaning. För min del är det just att gå i mål som är målet s.a.s jag har inga behov av att springa snabbt/titta på tid eller dyl utan är mer "Ultra" i mitt mindset skulle jag säga :)
1991 • Norrköping
#4
29 juni 2020 - 14:26
Svar på inlägg #3
Gilla 
Det är bra, antingen ska man ha den inställningen eller verkligen gå igång på att löpa "riktigt trail" för att få ut max av loppupplevelsen. Min kompis är t.ex. inte särskilt "ultra" i sitt mindset men däremot var han duktig på konceptet och då blev det ju kul automatiskt.

Tycker helt klart att du ska anmäla dig! Rekommenderar rikligt med backträning.
1966 • Bräcke
#5
29 juni 2020 - 14:46
1 Gilla 
Jag har sprungit HCU fyra gånger och Höga Kusten Trail 3 . Trevliga lopp båda två tycker jag som inte jagar snabba miltider.
HCU varierar mellan fin stiglöpning, grusvägar och teknisk löpning genom Skuleskogen.
Höga Kusten Trail går genom Skuleskogen och avslutar med två klättringar uppför Skuleberget. Kan varmt rekommendera båda loppen.
HCU har även en längre distans, 129 km.

1978 • Knivsta
#6
17 augusti 2020 - 22:22
Gilla 
Om det finns intresse att köpa en startplats till Höga kusten Trail 43 km. Så har jag en för det fashionabla priset 900:-.
Jag betalar för deltagarbytet.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.