PIGGELINA.SE

Hemmajobbet

Jag jobbar hemifrån sedan i mars. Med någon månads avbrott för en två-dagar-i-veckan-på-kontoret-lösning. Hemmajobb skapar nya rutiner och det blir spännande att se hur återgången till vanligt arbetsliv ser ut sen.

Byvägen

Då, när man måste ställa klockan en timme tidigare för att hinna pendla, hur ska man då få sin skönhetssömn? Och hur ska man komma ihåg att matcha tröjan med riktiga byxor och inte mjukisbyxor? Och vad ska man titta på i sina möten, när man inte kan roa sig med att smygkolla på folks gardiner, köksluckor och äkta hälfter som passerar i bakgrunden?

När man vistas bland folk på riktigt kan man ju inte heller strunta i att byta om efter lunchgympan och smyga omkring i träningskläderna hela eftermiddagen. Eller sprida tuggummipapper på hela skrivbordet. Och hur gör man när det regnar och man inte kan strunta i morgonpromenaden till jobbet….? Och hur får man tvättlogistiken att fungera när man inte bara kan slänga in en tvätt mellan morgonkaffet och förmiddagsmötet som är färdig att hängas lagom till lunchen?

Det kommer bli en tuff omställning när det är dags. Lika bra att börja förbereda sig på en gång.

Jobbar du hemma?

Inlägget Hemmajobbet dök först upp på Piggelina.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.