Löpning Rundor & Kartor 5 inlägg 2920 visningar

Skatås vs Hisingsparken - måste flytta, hjälp!

1988 • Göteborg
#1
21 mars 2017 - 12:02
Gilla 
Jag kommer att bli tvungen att flytta ifrån det fantastiska läget en kvart promenad från Skatås i Göteborg inom snar framtid pga ändrade famijeförhållanden, och har fått ett lägenhetserbjudande på en lägenhet nära Hisingsparken.

Är det någon som vet hur Hisingsparken står sig mot Skatås?

Löpning är inte bara min passion utan mitt levebröd (via sociala medier och kommande löpgrupper) så det är ett absolut måste att det finns vacker natur och grusvägar på minst en mil. Ni som sprungit i båda, kan ni ge mig en hint? Har lite ångest över om jag ska ta den här lägenheten eller försöka hitta något nära Skatås istället.
Lars Bern
1973 • Göteborg (Hisings Backa)
#2
21 mars 2017 - 12:24
Gilla 
Hisingsparken är mitt bread & butter och jag trivs bra där och pratar gärna varmt om den oasen. Att jämföra med Skatås haltar lite dock. Där du har sjöar har du pölar. Det som slutar i mera skog slutar i en fabrik eller logistiklada. Men variation, kupering, belysning är lika bra i ett lite mindre format. Sen kan du addera Svarte Mosse-området som jag tycker har ännu finare spår. Får lätt in en 20km+ runda om jag klipper både Hisingsparken och Svarte Mosse men då har jag 1,5-2 km transport till "vildmarken". Spårkartor hittar du på stadens sidor. Välkommen till ön! :)
1984 • Göteborg
#3
21 mars 2017 - 18:42
Gilla 
Hisingsparken är grymt! Inte lika stort som Skatås, men fungerar absolut!

Fantastiska backar o grym utsikt över GBG.
1979 • Göteborg
#4
21 mars 2017 - 19:09
Gilla 
Instämmer med föregående talare ang Hisingsparken. Är lätt att skapa egna rutter då stigar och eljusspår korsar varandra på flera ställen. Tycker även att det finns smidiga sträckor att köra intervaller på, tex 1km runt ena mossen via bron,sedan helt ok backar för backintervaller. Vill man bara tuffa på så är det som redan nämnts lätt att ta sig vidare över till Svarte Mosse.

Första gången jag sprang i parken kändes det aningen liten,men efterhand så växer den i takt med att man vågar sig utanför de vanliga slingorna. Körs även några lopp i parken, kan rekommendera Tuvetrail,då får man erfara några rejäla backar,men också vacker utsikt åt olika riktningar.
1988 • Göteborg
#5
22 mars 2017 - 10:12
Gilla 
Tack för era svar! :) Ska på visning på fredag, så tänkte ta en provtur i parken då också!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.