Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 8451 visningar

Ont lilltå/utsida fot. Vad göra ?

1981 • Luleå
#1
24 mars 2012 - 08:29
Gilla 
Ifjol vid fotbollsspelande råkade jag ut för trauma då jag sparkade i med sträckt vrist. Foten blev blå och svullnade. Detta är nu ett år sedan. Kunde inte löpa på några veckor då och fick ibland tillbaka besvär vid snabbare löpning. Smärtan satt då mer mot insida fot och mot stortån. Efter detta har jag kommit igång bra och kunnat springa länge men ganska stel i foten. Nu har jag istället fått känningar mot utsidan, lilltån. Gör främst ont då jag sträcker lilltån vid frånskjutsfas. Gör dock inte så ont att jag inte kan löpa utan mer stelhet/ömhet. Tips på vad jag ska göra? Fortsätta löpa på? Testa några övningar, behandlingar? Sjukgymnast? Vill gärna fortsätta springa på nu när tävlingarna närmar sig. Tacksam för svar!
1952 • Varberg
#2
24 mars 2012 - 10:16
Gilla 
Man kan undra om du hade en fraktur i något mellanfotsben. Togs det någon röntgen? Hursomhelst är det historia nu.
Det som alltid är bra är träning av själva foten. Crabwalk är en grym fotträning-stå rakt upp barfota och dra dig framåt med hjälp av hålfoten och tårna. En meter är svår i början. I övrigt kan du köra tåövningar med kulor t ex och massera fotens undersida.
1981 • Luleå
#3
24 mars 2012 - 17:07
Gilla 
Tack för svaret. Ska leta upp lite fotövningar och komplettera lite. Kanske gå i racer/barfotaskor under vardagen också. Tycker du jag ska fortsätta min veckomängd som är beskedlig för tillfället :) eller köra alternativt tills jag inte känner något alls?
1952 • Varberg
#4
26 mars 2012 - 09:10
Gilla 
Du måste nog känna lite själv hur mycket det tål. Med starkare fot tål det förhoppningsvis mer. När det gäller skor så kan det också vara så att lite mer stabilitet och dämpning kan vara bra.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.