PIGGELINA.SE

Skolmat för en hel karl

Dottern går på gymnasiet och har pluggat hemma de senaste 10 veckorna. Eftersom de inte får någon skollunch har kommunen ordnat så att de kan hämta ut gratis mat på några av Kävlinges lokala caféer och restauranger. En superfin tanke. Om det inte vore för att det bara finns två typer av mat i Kävlinge: pizza och husman…

Vi äter mycket vegetariskt här hemma. Älskar fräsch mat med mycket variation och färg. Som är en fröjd för ögat, gör gott för kroppen och inte kräver en två timmars tupplur efteråt…
Därför är det jobbigt när man som tonåring i huset måste välja mellan pizza, baconbiff och dansk fläskestek till lunch. Med stekt potatis och gräddsås. Varje dag.

Bredvid föräldrarnas färgglada och somriga bowl ser det aningens beige ut.

Efter ett par dagar börjar hon förhandla med sin pappa. Han som äter mest kött i familjen. Och hon byter husman mot våra gamla rester. Men det finns ett tak även för pappan.

Efter tre veckor skriver hon till det lokala caféet och undrar om de kan bistå med en sallad. För att hon saknar något fräscht.  Strax därefter kommer de upp med värsta smarriga wrappen på menyn. Med quinoa, avokado, spenat, mozzarella, pesto och soltorkad tomat. Som en skänk från ovan.

Husmans kan vara jättegott. Men inte varje dag.  Vad äter du helst till lunch?

Inlägget Skolmat för en hel karl dök först upp på Piggelina.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.