Röda siffor

Jag har känt att det gått tungt och trögt med löpningen sen november och efter julhelgen har jag upplevt det som ännu värre. Igår släppte Stryd en uppdatering av sin sajt – den visar tydligt förändringen.

Idag var jag ute och sprang en runda på min lediga dag. Det var grått och regnblaskigt väder så jag fick hoppa över Fivefingers idag. Jag kastade ett öga på mina Altra Escalante och tänkte – vågar jag eller kommer jag få problem på ovansidan av foten. När jag tittade ner i dem slog det mig att jag inte testat att ta ut sulan. Jag tog ut sulan den var riktigt tjock, kanske 4 mm. I med fötterna och skorna kände inte alls så låga längre. Värt ett test.

Utan innesula kändes Escalante inte lika svampmjuka. De blev mer lika Vanish-R i responsen. Kändes trevliga för mig som gillar barfotarespons. Glatt for jag iväg första kilometern. Testade ett kort ryck en 100 meter också. Tyckte det gick fort, men bedrog mig som vanligt. Som snabbast bara 4.20 min/km.

Efter två km i femfart tyckte jag det kändes ok i fötterna och chansade med ett varv runt Växjösjön. Efter tre kilometer fick jag för mig att slå på mobilen och plocka lite Pokestops. Så därifrån blev det några sekunders gåvila var 500 meter ungefär. Efter fem km löpning tog vaderna slut och jag tappade helt farten så sista tre km gick i 6 min/km.

Om det inte ger något bakslag i fötterna i morgon så var det ett bra drag att ta ut innersulan för skorna kändes mycket bättre för mina fötter utan. På tal om skorna blev jag tvungen att ta ett par steg ut i det blöta leriga gräset för att passera ett par flanörer idag. Det var såphalt. Jag gled i varje steg. Så som trailsko skulle jag vilja säga att Escalante är helt oduglig. Kommer inte att ens försöka det.

Så tillbaka till det där med röda siffrorna. När jag kom hem gick jag in för att granska min runda i Stryd Powercenter som uppdaterades igår. Det var inte alls någon överraskande upplevelse, men läskigt tydligt. De har infört en graf som visar vilken power man presterat och små röda pilar som pekar ut där den uppskattade kapaciteten droppat. Som syns av bilden nedan har det gått utför sen min sista långpass i julhelgen.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.