PIGGELINA.SE

Hört vid kanten…

Att stå på andra sidan avspärrningarna är också kul. Idag var jag hejarklack på Blodomloppet i Malmö!

 

Det är galet mycket folk och ingen har bråttom. Två minuter innan start är det ingen som trängs för platsen längst fram. Tvärtom droppar folk in både en och två minuter efter startskottet gått.

Alla har den röda lopptröjan på sig. I alla fall de som inte vill underlätta för sin hejarklack. De som vill ha min support har fått order om färgglatt. Fredrik tar inte order, men vita armar i linne lyser också ganska bra…

Fredrik har en intern batalj med sin 25-åriga kollega, Alvas mål är pers på 5 km. Mitt mål är hitta till de hejarklacksplatser jag tittat ut. Frågan är vem som lyckas bäst!

Inför start står jag och tjuvlyssnar på olika sällskap i publiken. Som är helt fascinerade av släktet löpare…

Jag får lära mig att löpare är pyttesmå och har linne. Att det är lätt att springa fort när man inte väger nått. De behöver bergis inte ens träna.

En annan undrar om man FÅR springa i promenadklassen och jag tänker att polisen nog inte kommer att omhänderta någon av den anledningen.

Jag hinner inte höra fler spännande resonemang innan jag måste leta mig ut på banan. Täten springer som vanligast lättast av alla och ser inte ens andfådda ut.  I övrigt skådas alla tänkbara löpsteg och det är inte säkert att det snyggaste går fortare än det klumpigaste.

Fredrik slår kollegan och närmar sig sub40 med stormsteg. Trots att han inte tränat så mycket har han bara 30 sekunder kvar att kapa. Orättvist. Det måste vara linnet!

Alva persar och jag hittar runt. Alla mål uppnådda!

Inlägget Hört vid kanten… dök först upp på Piggelina.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.